Onna

Hovedinnhold Hovedmeny
Tilbake til Tema

Nyhet fra ONNA

Test våre nye, spiseklare salater fra ONNA. Helt uten sprøytemidler.

ONNA jobber for å bygge et mer ansvarlig og tilpasningsdyktig matsystem, ved å minske byrden matproduksjon har på miljøet, redusere import, øke lokal matselvstendighet, og løfte det grønne måltidet opp og frem. Det gjør vi ved å dyrke grønnsaker i vann, innendørs i høyden, i et fullt kontrollert vekstmiljø på storskala.

I et tidligere lagerbygg i Moss finner du ONNA. De dyrker i store haller, og deres innovative og smarte løsninger muliggjør kultivering av et hav av ulike salater og urter - samtidig som de produserer mer, for mindre. I motsetning til tradisjonell veksthusproduksjon, opererer ONNA med et helt lukket vekstmiljø – såkalt «clean room production». Dermed kan de kontrollere og tilrettelegge for en optimal kombinasjon av temperatur, lys, CO2, luftfuktighet og næringsstoffer til plantene deres til enhver tid, noe som resulterer i en ressurseffektiv og stabil produksjon.

Helt uten sprøytemidler

Dyrkning i høyden gjør at de reduserer arealavtrykket av produksjonen, og gir stor fleksibilitet mtp. hvor de kan bygge anlegg. Som et resultat kan de avlaste press på utarmet matjord og utsatte landressurser, og samtidig redusere CO2-utslipp og matsvinn i transportetapper ved å produsere tettere på forbrukere - og fordi de dyrker innendørs og i vann, benytter de aldri sprøytemidler.

Dyrkes i vann

Resultatet blir produksjon av norske salater og urter hver dag, 365 dager i året. Ikke bare er kvaliteten stabil året rundt, de kan også dyrke salater som ikke tidligere har funnet veien til det norske matfatet. Og fordi det dyrkes i vann og uten plantevernmidler, er produktet spiseklart rett fra posen.

ONNA har i dag over 30 ansatte. De er en internasjonal gjeng salatentusiaster som kan nerde helt ut over hvor fantastisk pen en butterhead-salat kan være. Selskapet ble etablert i 2016, og skjøt fart etter en større emisjon sommeren 2020. Farmen i Moss ble ferdigstilt i fjerde kvartal 2021, og deres første avling ble høstet for litt over et år siden.

Produkter