ASPARGESBØNNER 250 GR.
Varenr.: 4326 91
Registrer deg eller logg inn for å se priser og bestille varer.
Bønner er så mangt - fra friske, sprø belger med saftige bønner, til tørkede små protein- og kostfiberbomber. Prøv deg frem og finn din favoritt!
Opprinnelsesland Marokko
-
Kvalitet
Belgene på friske bønner skal være friske, sprø og saftige. De kan være gule, grønne eller andre nyanser. Tørkede bønner kommer i en rekke farger og størrelser.
-
Kilde
Matvaretabellen 2024 Mattilsynet, www.matvaretabellen.no
-
Lagring
Friske bønner oppbevares i kjøleskap ved 2-4 ºC i plastpose eller tett plastboks. Tørre bønner oppbevares tørt, gjerne i tett plastboks, og mørkt, ikke over normal romtemperatur.
-
Smak
Bønnene er stort sett milde i smaken, men det varierer noe fra sort til sort.
-
Helseeffekt
Kostfiber er føde for de helsebringende bakteriene i tarmen, og når de får kostfiber, vokser de og tar plassen til mer uheldige bakterieslag. Kostfiber kan forhindre forstoppelse, og det kan binde til seg kolesterol og frakte det ut av kroppen. Folat er viktig for hjertehelsen ved at det senker nivået av homocystein i blodet, et stoff som er forbundet med økt risiko for hjertesykdom. Folat deltar også i produksjonen av nye røde blodlegemer, og det er viktig for forebyggelse av ryggmargsbrokk hos fostre. Kvinner som er eller vil bli gravide, bør sørge for et godt folatinntak. Friske bønner er milde for magen sammenliknet med tørre bønner.
-
Bruksområde
Bønnene er gode smørdampet, blancherte i salat, stuet og woket. Tørre bønner passer fint i gryteretter og som tilbehør til middag.
Næringsinnhold pr. 100g
- Energi kJ
- 114 kJ
- Energi kcal
- 27 kcal
- Fett
- 0,1 g
- Karbohydrater
- 3,4 g
- Énumettet fett
- 2,4 g
- Kostfiber
- 3 g
- Protein
- 1,7 g
- Folat
- 0,057 µg
- Kobber (Cu)
- 0,07 mg
- Stivelse
- 1 g
- Tilsatt sukker
- 2,4 g
- Betakaroten
- 0,11 µg
- Kalsium (Ca)
- 51 mg
- Flerumettet fett
- 0,1 g
- Jern (Fe)
- 1,2 mg
- Jod
- 0,001 µg
- Kalium (K)
- 284 mg
- Magnesium (Mg)
- 26 mg
- Niacin
- 0,7 mg
- Fosfor (P)
- 40 mg
- Vitamin A
- 9 RAE
- Vitamin B6
- 0,001 mg
- Vitamin C
- 7 mg
- Vitamin E
- 0,1 alfa-TE
- Sink (Zn)
- 0,4 mg
- Riboflavin
- 0,06 mg
- Selen (Se)
- 0,001 µg
Allergener
Fri for Gluten
Fri for Gluten (havre)
Fri for Brasilnut
Fri for Gluten (bygg)
Fri for Khorasanhvete
Fri for Gluten (hvete)
Fri for Melk
Fri for Mollusc
Fri for Gluten (rug)
Fri for Spelt
Fri for Sjømat
Fri for Fisk
Fri for Egg
Fri for Peanøtter
Fri for Soyabønner
Fri for Nøtter
Fri for Cashewnøtter
Fri for Hasselnøtter
Fri for Makadamianøtter
Fri for Mandel
Fri for Pekannøtter
Fri for Pistasjnøtter
Fri for Valnøtter
Fri for Sesamfrø
Fri for Selleri
Fri for Sennep
Fri for Sulfitt
Fri for Lupin